Knallen maar!

Dit uitbundige feestelftal is in te zetten op elk oktoberfest, schuurfeest, kerstfeest, carnavalsbal, kermis en schuttersfeest. Het repertoire wordt waar nodig aangepast aan de gelegenheid.

‘Waar Retteketet komt is het feest en vice versa.’

Groot Zevenaars song Festi-Bal!

Op zaterdag 7 december vindt in de Turmac Cultuurfabriek het eerste Festi-Bal plaats. Een avond in festival-sfeer waar de zoektocht naar de ultieme muzikale feestknaller centraal staat.  Vanaf nu zijn inzendingen welkom bij de organisatie. Het evenement wordt geïnitieerd door verschillende Zevenaarse partijen, waaronder stichting ZES (Zevenaarse Evenementen Stichting) en gehost door de Retteketet Showband.

Deelnemers gezocht Festi-Bal is op zoek naar deelnemers die een feestelijk lied schrijven en op de avond zelf laten horen. De muziekstijl is vrij. Zowel amateurs als professionals, soloartiesten of groepen mogen deelnemen. Er wordt gezocht naar deelnemers bij verenigingen, op muziekscholen en pop-oefenruimtes.  ‘We zoeken naar een hit die de lokale muziek- en feestcultuur een boost kan geven. Zo dragen we bij aan een stukje Zènderse cultuur en worden we nog trotser op onze regio,’ vertelt Hans van den Boom, een van de initiatiefnemers van Festi-Bal. Acht finalisten spelen op de feestavond, die muzikaal omlijst en creatief ingevuld wordt door de Retteketet Showband.

Waaraan moeten de inzendingen voldoen? Het thema van Festi-Bal is ‘feest’. Het lied moet een connectie hebben met Zevenaar en/of de regio. Gebruik van dialect mag, maar is zeker geen must. Vanaf mei tot en met 1 oktober kunnen er liedjes worden ingestuurd door middel van een eerste gezongen versie van het nummer. In de eerste week van oktober vindt de voorselectie plaats. Er worden er acht nummers gekozen die in november desgewenst onder begeleiding gerepeteerd kunnen worden. Op 7 december kunnen de deelnemers hun lied ten gehore brengen, de Retteketet Showband kan meespelen of er wordt met een muziekband gewerkt.

De feestavond In de Turmac Cultuurfabriek wordt op 7 december de grote evenementhal ingezet voor het concert. De oude sigarettenfabriek wordt gevuld met gekkigheid, foodtrucks, entertainment. Ook wordt het mooi en sfeervol aangekleed. ‘We zoeken de samenwerking met alle partijen die in de Turmac gevestigd zijn, dit kan een waar spektakel opleveren’, aldus van den Boom.

De JW-Wisseltrofee Op de avond zelf geeft een jury punten aan de deelnemers en krijgt het publiek ter plekke de gelegenheid te stemmen op hun favoriete song. Het winnende lied wordt opgenomen in een professionele studio.

De winnaar krijgt ook de JW-Wisseltrofee, een grote bokaal vernoemd naar Jan Willem Lamers, de vorig jaar overleden toetsenist van de Retteketet Showband. ‘Het was de droom van Jan Willem om nog eens een Zevenaarse evergreen op te nemen’ vertelt van den Boom ‘Door middel van deze wisseltrofee betrekken wij onze vriend postuum bij Festi-Bal.’

Aanmelden Deelnemers kunnen zich tot 1 juli inschrijven. Het lied hoeft op dat moment nog niet af te zijn of te worden ingeleverd, dat mag namelijk tot 1 oktober. Voor hulp bij het schrijven wordt er begin september een workshop georganiseerd. De eerste week oktober worden de 8 finalisten geselecteerd en bekend gemaakt. Inschrijven kan via info@retteketetshowband.nl

Retteketet Showband

Han Gasseling

Die Han die kan er wat van! Dit aloude gezegde slaat zonder enige twijfel op de zanger en frontman van de Retteketet Showband.

Deze jongen heeft de energie van een jonge hinde, zit altijd vol frisse ideeën en is met geen stok van het podium af te slaan. Als de hele band na 2 uur spelen smeekt om een plaspauze is Han in staat om minstens nog drie keer: “nog ééntje dan!!” te roepen en zingt vrolijk verder.

Deze bankdirecteur komt van origine uit Zevenaar maar is inmiddels surrogaat Brabander. Hierdoor is hij in staat de liedjes van Guus Meeuwis met een onvervalste Brabantse R te zingen. Laten we proosten!