Waar Retteketet verschijnt is het feest en vice versa

Gezellige meezingers

Disco, smartlap, rock, schlager, alles komt voorbij, vrolijk overgoten met een Retteketet-sausje vol van feest en gezelligheid. Zij vinden het heerlijk om muziek te maken, maar genieten het hardst van de lol die ze met het publiek hebben. Dat dit vaak wederzijds is bewijst het feit dat ze met grote regelmaat terug gevraagd worden op jaarlijkse feesten.

FunFacts

Wat je mag verwachten bij een avondje Retteketet? Elf enthousiaste muzikanten die altijd zin hebben om een feestje te bouwen. Van snerpende gitaren tot een strakke blazerssectie, met 3 zangeressen en een zanger die tevens functioneert als frontman. Zij houden niet van lange pauzes, wel van veel muziek!

Smoelenboek :

De Bandleden
De Crew
placeholder
Herman Ross

Geluidstechnicus
rossvideo.nl

placeholder
Joop Ross

Geluidstechnicus
rossvideo.nl

placeholder
Luuk Ross

Geluidstechnicus
rossvideo.nl

placeholder
Dennis Teben

Roadie
algemene verzorging

placeholder
Jan van der Velden

Lichtkunstenaar
Fieldlight

Ereleden
placeholder
Max

ex manager
Adviseur

placeholder
Boes

Huisdrukker
Stadsprins

placeholder
Ben Balk

Klusvriend
Team Ooy

placeholder
Bolien

Styliste
Vriendin

placeholder
Erna

Kapster
Vriendin

De Hardcore fans
marnie
Marnie

64 keer
gig bijgewoond

placeholder
Sandra

64 gigs
bijgewoond

Voel jij je ook een hardcore fan?

Stuur een foto naar info@retteketetshowband.nl
Dan kom jij gegarandeerd in ons smoelenboek.

Retteketet Showband

Han Gasseling

Die Han die kan er wat van! Dit aloude gezegde slaat zonder enige twijfel op de zanger en frontman van de Retteketet Showband.

Deze jongen heeft de energie van een jonge hinde, zit altijd vol frisse ideeën en is met geen stok van het podium af te slaan. Als de hele band na 2 uur spelen smeekt om een plaspauze is Han in staat om minstens nog drie keer: “nog ééntje dan!!” te roepen en zingt vrolijk verder.

Deze bankdirecteur komt van origine uit Zevenaar maar is inmiddels surrogaat Brabander. Hierdoor is hij in staat de liedjes van Guus Meeuwis met een onvervalste Brabantse R te zingen. Laten we proosten!

 

Gijs Weenink

Gijs komt uit een muzikaal nest. Hij is weliswaar geboren in Didam maar woont nu op Oud Zevenaarse grond.

Gijs kan gitaar spelen met zijn vingers, zijn tanden en zonder te kijken. Niet voor niets is één van zijn bijnamen ‘de snarenkoning’. Een andere bijnaam van hem is ‘de neus’. Betekent dit nu dat hij ook met zijn reukorgaan zijn snaren kan bedwingen? Dat helaas niet, maar Gijs heeft wel de gave om smaakjes te bedenken en nieuwe voedingsproducten te ontwikkelen dankzij zijn vlijmscherpe reukvermogen. Zijn mede bandleden verwachten binnenkort zijn doorbraak. En een nieuwe bandbus.

Hans van den Boom

Op z’n dertigste dacht de Zevenaars Hans: “Laat ik eens een basgitaar kopen en in een paar bandjes gaan spelen”. Zo gezegd, zo gedaan.

Tussen zijn eigen optredens door ging hij ook wel eens kijken bij optredens van Muse en de Retteketet Showband. En wat denk je? Hij heeft voor Retteketet gekozen hahaaaa! Oké dan…Muse is beter, maar Retteketet is gezelliger. Als Hans op vrijdagmiddag de deur van zijn eigen audio/video bedrijf dicht trekt gaat de muziek aan. You can hear the music, but you feel the bass!

Ruud Zaagman

Ruud is Retteketets muzikale alleskunner. Hij heeft jarenlang trombone gespeeld. Inmiddels heeft hij zijn toeter aan de wilgen gehangen en is hij gaan drummen.

Dit doet hij inmiddels zo’n 16 uur per dag. Alles wat Ruud tegenkomt wordt gebruikt als drumstel. Wij hebben dan ook medelijden met zijn collega-software ontwikkelaars, want wij weten zeker dat hij alle computers in zijn omgeving ook als drumstel gebruikt. Mocht Ruud je op straat niet groeten, laat je niet foppen: er loopt nog zo’n identiek muzikaal exemplaar in Zevenaar rond, te weten zijn tweelingbroer Maarten. Het moet niet gekker worden.

Jan Willem Lamers

Laat je niet voor de gek houden door Jan Willem! Hoewel hij degene is die doorgaans het langste zonder te lachen op het podium kan staan, toch heeft hij enorm veel schik.

Deze Zevenaarse toetsenist en IT manager kan niet alleen leuk spelen, maar heeft ook de gave om de dag met 3,5 uur slaap door te komen. De rest van de nacht kan hij zonder enige moeite doorbrengen achter zijn computer om bijvoorbeeld een fijn muziekarrangementje in elkaar te knutselen.

Tot slot een belangrijke gezondheidstip van Jan Willem: ‘One frikadel a day keeps de docter away.’

Dus.

Emiel Mullink

Door de week fungeert Emiel als engineer midden- en laagspanning, maar als hij met de Retteketet Showband op pad is gaat hij direct voor de absolute hoogspanning!

Met zijn trombone schuift hij niet alleen Pablo en Willeke regelmatig een eindje bij hem vandaan, maar zorgt hij ook voor een prachtig, soms heerlijk scheurend geluid. Als Emiel de toeter los trekt kan het feest beginnen. Hij blaast verder al jarenlang de sterren van de hemel bij de harmonie in het mooie Oud-Zevenaar. Gelukkig doet hij dit ook bij de Retteketet Showband.

Willeke de Laak

Didamse Willeke stamt van een visboer. Maar toen papa visboer zag hoe knullig Willeke een visje fileerde smeekte hij haar om de viskar per direct te verlaten en een ander beroep te zoeken.

Dat was niet zo moeilijk: muziek is haar grote passie. Willeke is sinds die tijd dirigente en muziekdocent. De Retteketet Showband is haar ideale uitlaadklep; een fijn avondje uit, lekker saxofoon spelen en een dansje maken. Dit laatste is overigens een understatement. Mocht je een mooie blonde deern als een blije pingpongbal over het podium zien gaan dan is dat zonder enige twijfel Willeke. Geniet ervan!

Pablo van Dick

Pablo kan in deze band niet alleen het beste trompet spelen. Hij kan ook het beste ouwehoeren, if you’ll pardon my French.

Op een gemiddelde dag loopt Pablo al babbelend zo’n 45.000 stappen in zijn prachtige horeca onderneming in het hartje van Zevenaar. Gelukkig heeft hij tussendoor tijd om zijn trompet af te stoffen en mee te spelen. Zijn ammazuur is door alle druktes niet altijd meer op ouderwets peil, maar de amusementswaarde van Pablo blijft onbetaalbaar. Let alleen al op de aderen op zijn hoofd bij een flinke solo….indrukwekkend!

www.eet-lokaal.com

Marian Boschman

Toen Marian haar scheur voor het eerst los trok bij de Retteketet Showband was de rest van de zangsectie even van slag…waar haalt ze dat geluid vandaan?!

Marian beschikt over een setje elastieke stembandjes die zij moeiteloos inzet bij de meest uiteenlopende muziekstijlen. Heerlijk! Het is dan ook niet voor niets dat de Diemse Marian in het verleden professioneel heeft gezongen. Gelukkig heeft ze nu voor de Retteketet gekozen. Door de week treft je Marian met haar mooie rode krullenbol aan als docent op een MBO kappersopleiding.

Kristel Gasseling

Kristel is van een unieke soort. Zij zingt namelijk al 30 jaar in een band maar wil het liefst geen solo’s zingen en houdt er niet van al teveel in de spotlights te staan. Hilarisch!

Wel houdt zij enorm van meerstemmige achtergrondkoortjes. Kristel tovert bij een liedje dan ook moeiteloos de 2e, 3e, 4e, 5e en zelfs de 6e stem tevoorschijn. Ook de gezelligheid, de prachtige jurken en de nepwimpers zorgen ervoor dat Kristel toch altijd weer vrolijk het podium op klimt.

Kristel is freelance marketing-genie en grafisch ontwerpster, dus alle ontwerpen, decors, filmpjes en stijlen voor de Retteketet Showband pakt zij er moeiteloos even bij.

info@kristelgasseling.nl

Margit Gasseling

Nadat broer Han en zus Kristel al jaren samen in een bandje speelden, vonden ze het tijd worden ook het jongste zusje een nootje mee te laten zingen bij het ontstaan van de Retteketet Showband.

Dit vond Margit wel leuk, maar wel op voorwaarde dat ze op zangles zou gaan. Bijna 20 jaar later moet de eerste zangles nog steeds worden gepland. Maar schik dat ze heeft! Door de week traint ze haar stembanden als decaan op een vmbo/mavo, waar ze zonder microfoon moeiteloos een lokaal van geluid voorziet.